Moje prvo BlaBlaCar iskustvo: Dijeljenje prijevoza u Španjolskoj

Moje prvo BlaBlaCar iskustvo: Dijeljenje prijevoza u Španjolskoj

Vozač me tražio po Madridu, a nakon putovanja sam ‘progovorila’ španjolski  – opisuje svoje prvo BlaBlaCar iskustvo Gabrijela

Trebam li doista razgovarati cijelo vrijeme tijekom puta? Kakav će biti moj vozač ili suputnici? Što ako dođe do neugodne situacije? – pitanja su koja neke sigurno muče prije nego se odluče rezervirati mjesto ili podijeliti troškove svog putovanja na BlaBlaCaru. Kakvo će biti to prvo BlaBlaCar iskustvo?

prvo_blablacar_iskustvo

Kako biste manje oklijevali i kako bismo vam dali uvid u to kako je to dijeliti prijevoz pitali smo članove BlaBlaCara da se prisjete i ispričaju nam kako je izgledalo njihovo prvo dijeljenje prijevoza.

Skupi vlakovi, mogućnost da uštedi, a pritom se zabavi i usavrši španjolski jezik bili su i više nego dovoljni razlozi da Gabrijela isproba dijeljenje prijevoza BlaBlaCarom tijekom fakultetskog semestra koji je provela na razmjeni u Španjolskoj.

–  Moje prvo BlaBlaCar iskustvo bilo je u inozemstvu. Sama, u stranoj zemlji, izgubila se na nelogičnom križanju u Madridu, ali je ispalo super! Vozač me tražio po gradu, ali ništa mi nije zamjerio – opisuje Gabrijela svoje prvo iskustvo.

U Hrvatskoj, kaže, obično vozi, a ne putuje sama  već u automobilu punom prijatelja pa nije imala prilike za dijeljenjem prijevoza. Pet mjeseci boravka u Španjolskoj iskoristila je, među ostalim, za mnoga putovanja po toj zemlji, ali i susjednoj Francuskoj.

Budući da govori šest jezika, Gabrijeli je putovanje s lokalcima itekako dobro poslužilo za usavršavanje konverzacije:

–  Auto je bio pun mladih suputnika, a silom prilika sam u ta četiri sata i totalno progovorila španjolski! Od ekipe iz auta sam naučila puno o Španjolskoj, njihovom mentalitetu, kulturi, lokalnim fiestama i svemu onome što želite saznati kao turist, ali vam nema tko reći. :)

Ponudi slobodna mjesta Pronađi prijevoz

Find out more about

Zajednica

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride