Pomozimo Ukrajini i organizaciji Superhumans šŸ’™šŸ’›

Pomozimo Ukrajini i organizaciji Superhumans šŸ’™šŸ’›

“Ukrajinci i dalje trebaju naÅ”u pomoć. BlaBlaCar je pokrenuo suradnju s NVO-om Superhumans kako bi prikupio sredstva za prostetička pomagala namijenjena Ukrajincima ranjenima u ratu.
HoćeÅ” li se pridružiti?”

Nakon godinu dana rata Ukrajina treba pomoć viÅ”e nego ikad ranije. Zemlja je u teÅ”koj humanitarnoj krizi: svaki dan stotine Ukrajinaca biva ranjeno, Å”to uključuje i traumatične amputacije. Otprilike 10 000 Ukrajinaca treba prostetička pomagala, rehabilitaciju i psiholoÅ”ku podrÅ”ku.

Tijekom 2022. BlaBlaCarova zajednica pokazala je ogromnu solidarnost omogućujući članovima pronalazak prijevoza na sigurnija područja i do njihovih obitelji.

BlaBlaCar je i dalje uz Ukrajince i tako s ukrajinskim NVO-om Superhumans u 16 europskih zemalja pokrećemo kampanju za skupljanje sredstava s kojima bi se nabavila prostetička pomagala za ranjene osobe. Cilj kampanje je sakupiti 250 000 EUR, a 100 % sredstava bit će prebačeno organizaciji Superhumans za nabavu prostetičkih pomagala za ranjenu djecu i odrasle.

Pomozi

BlaBlaCar se već obvezao donirati 50 000 EUR, a tebe pozivamo da zajedno pomognemo Ukrajincima!

Od početka rata BlaBlaCarova zajednica pomaže Ukrajini i Ukrajincima.

U tom je razdoblju:

ā€“ Tijekom prvih mjeseci rata viÅ”e od 4 milijuna ljudi moglo je napustiti nesigurna područja i pobjeći svojima najbližima. Ukrajinci su većinu tih prijevoza ponudili besplatno.
ā€“ BlaBlaCarovi autobusi koji povezuju velike gradove u 9 zemalja zapadne Europe bili su besplatni za ukrajinske izbjeglice.
ā€“ U Ukrajini, Poljskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj vozači su nudili besplatan prijevoz i povezli koliko god su mogli putnika.
ā€“ BlaBlaCar je podržao inicijativu #ŠæіŠ“Š²ŠµŠ·ŃƒŠ—Š”Š£ Å”to je značilo da su Ukrajinci mogli besplatno prevoziti ukrajinske branitelje koriÅ”tenjem posebnog hashtaga u opisu prijevoza.
ā€“ U ljeto 2022., suočeni s katastrofalnom nestaÅ”icom goriva, BlaBlaCar i mreža benzinskih postaja OKKO ponudili su vozačima povećanje na ograničenje na kupovinu goriva za 30 litara po punjenju. Ovo je vozačima omogućilo da i dalje pomažu ljudima.

Pomozi

Centar nevladine organizacije Superhumans klinika je specijalizirana za prostetička pomagala, rehabilitaciju i rekonstruktivnu kirurgiju ranjenih u ratu u Ukrajini. Misija centra Superhumans je razviti vrhunsku ekspertizu na području prostetičkih pomagala i tehnoloÅ”ki naprednih medicinskih intervencija u Ukrajini kako bi se ranjene Ukrajince liječilo kod kuće, u blizini njihovih obitelji.

Sve će u klinici biti potpuno besplatno za pacijente. Superhumans nije komercijalni projekt i to nikad neće biti. Financirat će se donacijama velikih međunarodnih zaklada i privatnih donatora. Nakon uspjeÅ”nog otvaranja klinike kraj Lvova u proljeće 2023. Superhumans bi se mogao proÅ”iriti i u druge ukrajinske regije.

Internetska stranica: https://www.superhumans.com/

Find out more about

Događanja

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride