Kako stići i što raditi u Bratislavi? Znaju VikendManijaci!

Kako stići i što raditi u Bratislavi? Znaju VikendManijaci!

Savjete o putovanjima – kako putovati uz što manje troškova, kamo ići, što vidjeti, gdje spavati, jesti ili što popiti za BlaBlaBlog pišu dva iskusna svjetska putnika koja stoje iza bloga VikendManijaci.

Savjete o putovanjima – kako putovati uz što manje troškova, kamo ići, što vidjeti, gdje spavati, jesti ili što popiti za BlaBlaBlog pišu dva iskusna svjetska putnika koja stoje iza bloga VikendManijaci.
Za Sašu i Marka svaki vikend je prilika za novo putovanje, nijedna destinacija za njih nije predaleko, a njihova putovanja odlična su inspiracija kako putovati ako ste ograničeni budžetom ili vremenom.

Ovaj put VikendManijaci savjetuju kako što brže, lakše i zabavnije do Bratislave.
5 njihovih savjeta pročitaj u nastavku:

putovanje Bratislava

Bratislava je jedna od nama najbližih europskih metropola, koja je na žalost još uvijek nedovoljno poznata hrvatskim putnicima. Ovo zaista ne bi trebalo biti tako jer je ovaj grad toliko poseban da ga svatko barem jednom treba posjetiti. Mi smo za vaše putovanje odlučili pripremiti pet savjeta koji će vam zasigurno pomoći pri planiranju vašeg putovanja u ovu slovačku metropolu, i na putu uhvatiti kojeg dodatnog putnika.

Putovanje Bratislava, savjet broj 1 – Kako do Bratislave najlakše

Bratislava se nalazi svega 3 i pol sata lagane vožnje od granice s Hrvatskom. Postoji nekoliko opcija kako do nje, a najlakša i najjeftinija opcija je svakako ona koja vozi starom cestom kroz Mađarsku. Ako na put idete iz Zagreba, savjet je da pratite sljedeće gradove: Čakovec, Lendava (SLO), Lenti (HU), Szombately (HU), Bratislava (SK). Ovo su gradovi u kojima možete pokupiti dodatne putnike i tako osigurati njima, ali i sebi najjeftiniji prijevoz.

Putovanje Bratislava, savjet broj 2 – Kombinirajte Bratislavu i Beč

Ako putujete doma iz Bratislave, a nemate pun auto, zašto ne razmislite o odlasku prema kući uz zaustavljanje u Beču. Beč je od Bratislave udaljen svega sat vremena lagane vožnje starom cestom, a vaše šanse za dodatnim putnikom se svakako povećavaju. Dobra stvar je ta da možete prevesti nekoga od Bratislave do Beča i podijeliti troškove za taj dio puta.

Ponudi slobodna mjesta  Pronađi prijevoz

Putovanje Bratislava, savjet broj 3 –  Što vidjeti u Bratislavi

Atrakcija u Bratislavi ne nedostaje. Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenita povijesna jezgra, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada Petržalka. Dvije obale Dunava povezane su s nekoliko mostova, od kojih je najimpresivniji Novy most dug 430 metara. Preporučujemo vam posjet najpoznatijem simbolu grada – Bratislavskom dvorcu iz 15. st. koji se nalazi 100 metara iznad Dunava.

Putovanje Bratislava, savjet broj 4 – Parkiranje u Bratislavi

Kao i u većini europskih metropola (osim Zagreba), parkiranje se u Bratislavi kroz tjedan naplaćuje do 16 sati, subotom do 14, dok se u nedjelju uopće ne naplaćuje. Parkinga vam ne nedostaje, a naš savjet je da parkirate u ulici “Dunajska” koja se nalazi 5 minuta pješačenja od stare gradske jezgre. Grad ima i nekoliko garaža koje se naplaćuju od 0 do 24.

Bratislava putovanje

Putovanje Bratislava, savjet broj 5 – Što jesti u Bratislavi

Ako vi i vaš suputnik za vrijeme vožnje do grada odlučite nastaviti komunikaciju uz dobru klopu i pravo slovačko pivo, savjetujemo vam posjet tradicionalnom slovačkom pubu imena “Slovaky Pub” koji se nalazi na adresi Obchodná 613/62. Tamo ćete moći naručiti domaće specijalitete od kojih svakako valja izdvojiti juhu od češnjaka posluženu u domaćem kruhu. Nešto prefino

Find out more about

Savjeti za putovanja

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride