Otkrivamo što i kako s prtljagom prilikom dijeljenja prijevoza

Otkrivamo što i kako s prtljagom prilikom dijeljenja prijevoza

Vrijeme je da spakirate svoje torbe!

Svatko putuje drugačije. Postoje ljudi koji vole putovati s malim ruksakom, dok su drugi skloni spakirati cijeli ormar u veliki kovčeg. U svakom slučaju ne postoji savršen način za pakiranje, ali je važno razmišljati o tome kako će vaša prtljaga stati u automobil.

BlaBlaCarove dimenzije prtljage

U BlaBlaCaru ne postoji nikakvo pravilo prtljage. No, za jednostavniju rezervaciju mjesta, razdijelili smo prtljagu u 3 različite veličine. Evo nekih smjernica o tome što podrazumijevamo pod različitim dimenzijama:

  • “Mala prtljaga” znači manji ruksak ili torbu (5kg)
  • “Srednja prtljaga” jednaka je avionskoj ručnoj veličini prtljage (10kg)
  • “Velika prtljaga” odgovara velikom koferu (20 kg)

Naravno, spomenute kategorije prtljage ovise o samostalnoj procjeni i gornji opisi su samo smjernice. Veći automobili će naravno biti u mogućnosti primiti više prtljage od manjih vozila.

U slučaju dvojbe, uvijek provjerite sve informacije vezane za prtljagu s vozačem prije putovanja!

dijeljenje prijevoza

Ako nudite prijevoz

Kao vozač, uvijek imajte na umu da će većina vaših putnika putovati s prtljagom. Kod objavljivanja ponude prijevoza, nemojte zaboraviti navesti koja vam veličina prtljage najbolje odgovara, tako da se putnici opredijele za ‘malu’, ‘srednju’, ili ‘veliku’. Slobodno spomenite veličinu prtljažnika automobila u opisu putovanja i naznačite koju veličinu prtljage ćete prihvatiti. Putnici koji će biti zainteresirani za vašu ponudu će brzo procijeniti ima li mjesta za sve što im je potrebno dok su na putu.

dijeljenje prijevoza

Ako tražite prijevoz

Ako ste putnik, uvijek poštujte veličinu prtljage koju je vozač već spomenuo u opisu svoje ponude. Uostalom, vozač zna svoj automobil najbolje! Ako putujete s nestandardnom veličinom prtljage ili opreme, preporučujemo vam da provjerite s vozačem još jednom uklapa li se takva prtljaga u njegov automobil. Vozači će često biti fleksibilni i prilagodljivi vašim potrebama.

Sretno pakiranje!

Ponudi slobodna mjesta

Pronađi prijevoz

Find out more about

Savjeti za putovanja

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride