Top savjeti kako dijeliti prijevoz sa životinjama

Top savjeti kako dijeliti prijevoz sa životinjama

BlaBlaCar je prijatelj kućnih ljubimaca pa tako i podržava dijeljenje prijevoza u njihovom prisustvu!

Dijeljenje prijevoza je za svakoga! Ono nikako nije ograničeno samo na prijevoz ljudi jer ponekad i vaši krzneni ljubimci žele putovati s vama. Često je takvo društvo tijekom prijevoza i nužno s obzirom da ga ne želite ostaviti kod kuće tijekom ljetovanja ili odlaska na skijanje. Bilo da se radi o vikendu ili dužem periodu, BlaBlaCar omogućuje da neopterećeno uživate u odmoru na način da se vaš mali prijatelj poveze s vama.

Dobra vijest je da većina članova BlaBlaCara otvara vrata automobila i kućnim ljubimcima pa je tako BlaBlaCar prava zajednica prijatelja životinja i na to smo veoma ponosni.

Sastavili smo nekoliko savjeta o tome kako je najbolje dijeliti prijevoz s ljubimcima.

Putovanje s ljubimcima

Veoma je lako prepoznati na vozačevom BlaBlaCar profilu je li voljan uzeti kućne ljubimce u svoj automobil ili ne. Postoje dvije ikone, crvene i zelene boje, s malim psićem u sredini, pomoću kojih svi članovi mogu odmah uočiti mogu li s tim vozačem povesti svog ljubimca.

životinje

Ako ste vi i vaš ljubimac u potrazi za prijevozom:


Čak ako je vozač na svom profilu naveo kako prihvaća kućne ljubimce u automobil, još jednom to potvrdite slanjem brze poruke vozaču. Nije baš preporučljivo da se pojavite na dan putovanja sa svojim kućnim ljubimcem kao iznenađenjem!

– Kućni ljubimci su različitih oblika i veličina. Kao i automobili. Iz tog razloga važno je provjeriti kod vozača postoji li dovoljno prostora. Važno je uvijek biti iskren o veličini svog pratitelja kako ne bi došlo do neugodnosti prilikom polaska. Ponekad je čak i bolje dodati još par centimetara prilikom razmjene informacija s vozačem – vaš ljubimac cijenit će malo tog dodatnog prostora!

– Razmislite o nošenju košare ili transportera za ljubimca. To je često najsigurniji izbor kako bi vaš ljubimac imao svu komociju tijekom putovanja, a istovremeno bi to bilo najudobnije za sve ostale putnike.

Ako vi i vaš ljubimac nudite prijevoz:

  • Kliknite na odgovarajuću ikonu prilikom ispunjavanja BlaBlaCar profila i svi će znati da ste prijatelji životinja
  • Ako se vozite sa svojim kućnim ljubimcem, važno je to jasno napomenuti u svojoj ponudi vožnje. Budite što precizniji u informacijama o svom ljubimcu.
  • Ako ste primili zahtjev od određenog putnika koji bi htio povesti kućnog ljubimca, svakako obavijestite ostatak vaših putnika. Oni će cijeniti što ste im javili unaprijed, a vi ćete tako izbjeći bilo kakve potencijalne alergijske reakcije pred put!

dijeljenje prijevoza sa životinjama

Sada je vrijeme za putovanje! Evo nekoliko sigurnosnih savjeta kako bi se vožnja sretno odvila za vašeg ljubimca i sve druge koji su uključeni u putovanje.

Prije BlaBlaCar prijevoza:

  • Pobrinite se da ponesete paket potrebne opreme za kućne ljubimce: vodu u boci, zdjelu, neke poslastice, stari ručnik, vlažne maramice i vrećicu za prikupljanje bilo kakvog otpada.
  • Ponesite neke igračke kako bi vaš mali prijatelj ostao okupiran tijekom putovanja i osjećao se ugodno.
  • Pričvrstite putnu oznaku vašeg ljubimca sa adresom i telefonskim brojem.
  • Ako prelazite preko granice, nemojte zaboraviti ponijeti svu potrebnu dokumentaciju za svog ljubimca.
  • Ovisno o vrsti ljubimca, pobrinite se da je šetao i protegnuo se prije vožnje.
  • Top savjet: nemojte hraniti vašeg ljubimca obilnim obrokom prije nego putovanje počne. Neki kućni ljubimci mogu biti skloni mučnini!

ljubimci na putovanju

Tijekom BlaBlaCar prijevoza:

  • Predstavite svog ljubimca ostalim putnicima
  • Ako je vani kiša, osušite svom krznenom prijatelju šape starim ručnikom
  • Ako vaš ljubimac putuje u posebnoj košari ili transporteru, uvjerite se da su imaju dovoljno zraka i da su sigurni
  • Ako ljubimac putuje na stražnjem sjedalu, koristite zaštitne presvlake za sjedala za
  • Izbjegavajte da vaš kućni ljubimac, npr. pas tijekom vožnje viri glavom kroz prozor. Iako oni mogu voljeti vjetar jer im paše, to nije najsigurnija opcija. Malo otvoren prozor je u redu!
  • Redovito provjeravajte je li vaš ljubimac sretan i zabavkjen  tijekom putovanja. Ako primijetite malo nelagode, zamolite vozača da kratko stane i omogućite ljubimcu da malo dođe do zraka.

ljubimci na putovanju

Nakon BlaBlaCar prijevoza:

  • Obavezno očistite automobil iznutra ukoliko je vaš ljubimac ostavio dlake ili je ostao nered za njim te sve ostavite kako ste pronašli. Vlažne maramice su zgodno rješenje.
  • Ostavite ocjenu vozaču. To je osobito korisno za buduće BlaBlaCar članove koji putuju s kućnim ljubimcima!

Kao prijatelji životinja, uživamo u gledanju fotografija ljubimaca koji uživaju tijekom putovanja. Ne zaboravite podijeliti svoje fotografije s nama – @BlaBlaCar!

Ponudi slobodna mjesta

Pronađi prijevoz

Find out more about

Savjeti za putovanja

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride