4 savjeta kako automobilom lakše i povoljnije do Budimpešte

4 savjeta kako automobilom lakše i povoljnije do Budimpešte

Savjete o putovanjima – kako putovati uz što manje troškova, kamo ići, što vidjeti, gdje spavati, jesti ili što popiti za BlaBlaBlog pišu dva iskusna svjetska putnika koja stoje iza bloga VikendManijaci.

Savjete o putovanjima – kako putovati uz što manje troškova, kamo ići, što vidjeti, gdje spavati, jesti ili što popiti za BlaBlaBlog pišu dva iskusna svjetska putnika koja stoje iza bloga VikendManijaci.
Za Sašu i Marka svaki vikend je prilika za novo putovanje, nijedna destinacija za njih nije predaleko, a njihova putovanja odlična su inspiracija kako putovati ako ste ograničeni budžetom ili vremenom.

Za svoj prvi post odabrali su Budimpeštu – idealno odredište mnogih Hrvata.
Kako do Budimpešte automobilom uz manje troškova i više doživljaja – pročitaj u nastavku:

Autom do Budimpešte

Sudeći prema brojnim turistima koji gotovo svakodnevno putuju prema mađarskoj metropoli, s lakoćom možemo zaključiti kako je Budimpešta jedna od najomiljenijih turističkih destinacija. 

Kako i ne bi bila, kad zaista ima sve. Od UNESCO-om zaštićenih područja kao što su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja i Milenijska podzemna željeznica, pa sve do brojnih restorana koji pripremaju, i to nesporno, najbolje mađarske specijalitete. Bilo da u Budimpeštu putujete radi razgledavanja, termalnih kupališta ili dobre zabave – nećete požaliti!

No, pitanje koje bi si mnogi od vas mogli postaviti je: Kako do Budimpešte kada je tako loše povezana s Hrvatskom, pogotovo kada je riječ o javnom prometu?

Upravo vam na ovo pitanje možemo odgovoriti jednim sinonimom za najjeftiniji, a s druge strane najkomotniji prijevoz na tržištu – Bla Bla Carom. Ako ste vozač i planirate neko vikend putovanje do Budimpešte, zašto ne biste trošak prijevoza podijelili s drugima?

Uhvatite od suputnika koji dobar savjet ili preporuku i ubijte vrijeme vožnje do ove najzabavnije susjedne metropole. Bilo kako bilo, mi smo za vas odlučili pripremiti 4 savjeta za putovanje automobilom u Budimpeštu, a vjerujemo kako će i vama, i vašim suputnicima barem neki od ovih savjeta biti itekako zanimljivi.

1. Kretanje po Mađarskoj jednostavnije uz vinjetu


Ako planirate svoje putovanje u Budimpeštu, svakako vam je najbrža i najkomotnija opcija putovanje autocestom. Autocesta je dostupna sve od graničnog prijelaza Goričan (u Međimurju) pa do same Budimpešte. Cijena vinjete je 2975 HUF što je oko 70 kuna. Vinjeta vrijedi 10 dana, što znači da s njom možete putovati do Budimpešte i natrag ukoliko idete samo na vikend.

2. Planirate putovanje ljeti?

Planirate li svoje putovanje prema Budimpešti za vrijeme toplijeg dijela godine, razmislite o usputnom stajanju na najvećem jezeru u Europi – Balatonu. Ovo “mađarsko more” je zaista prava atrakcija s uređenim kupalištima, restoranima i kafićima. Vjerujemo da će i vama i vašim suputnicima jedan kupanac u ovom jezeru biti odličan način osvježenja, pogotovo ako ste sa suputnikom uhvatili istu “valnu duljinu”.

Ponudi slobodna mjesta

Pronađi prijevoz

3.  Okrijepite se na pravi način


Put do Budimpešte nije baš kratak. Od Zagreba će vam trebati oko 4 sata, što poziva na barem dvije kraće stop pauze. Ono što vam mi savjetujemo je da stanete u nekom od gradića i potražite pravi mađarski langoš. Ima langoša i kod nas, no mađarski je ipak najbolji. Poslužuje se s vrhnjem, češnjakom i ribanim sirom.

4. Parkiranje


Iako zvuči nerealno, parkiranje u Budimpešti ćete zaista lako pronaći. Ono što bi vas još bolje moglo razveseliti je činjenica kako se vikendom u Budimpešti parking ne plaća! Parking je dostupan zaista na svakom koraku, a ako kojim slučajem trebate parking kroz tjedan, platiti ćete ga od 175 HUF pa sve do 525 HUF, ovisno o zoni u kojoj se nalazite (1-4)

Find out more about

Savjeti za putovanja

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride