10 savjeta kako privući više putnika

10 savjeta kako privući više putnika

Savjeti za prije, tijekom i nakon putovanja

Bilo da ste novi u dijeljenju prijevoza ili ste već BlaBlaCar Ambasador, sastavili smo popis savjeta koji će vam pomoći u uživanju tijekom svakog BlaBlaCar iskustva. Postoji nekoliko stvari koje vozači mogu učiniti prije, tijekom i nakon  putovanja kako bi njihovi putnici bili sretni a oni dobili dobre ocjene i na kraju prikupili više putnika na budućim putovanjima.

Prije BlaBlaCar putovanja

1. Ponudite prijevoz što prije moguće, čim isplanirate putovanje

Putnici vole planirati svoje put što je ranije moguće. Jednom kada saznate datum putovanja, objavite svoje putovanje na BlaBlaCaru. Što prije ponudite prijevoz, veća je vjerojatnost da ćete biti u mogućnosti popuniti svoje vozilo!

privući više putnika

2. Napišite odakle točno krećete

Putnici žele znati točno odakle krećete tako da mogu planirati putovanje u skladu s tim. Jasne upute o mjestu polazišta učinit će vaše putovanje jednostavnijim i spasiti vas od odgovaranja na puno pitanja prije samog polaska. Jednostavno, dajte određenu adresu, kao što je npr.: “parking ispred Arena centra”.

3. Uključite i točke zaustavljanja

Na BlaBlaCaru možete ponuditi da pokupite putnike negdje na putu prema krajnjem odredištu. Takve točke zaustavljanja siguran su način da popunite sva slobodna mjesta u svom automobilu. Ako se vaše točke zaustavljanja nalaze u jako prometnom gradu, izaberite točke na rubu grada da uštedite vrijeme! Na primjer, ako vozite od Pule do Zagreba, možete dodati zaustavljanje u Rijeci na Vratima Jadrana.

4. Navedite pojedinosti o vožnji

Što više informacija navedete u svom opisu prijevoza, to je vjerojatnije da će putnik rezervirati jer ćete im tako uštedjeti puno pitanja. Možete reći nešto poput: “Idem posjetiti obitelj za vikend. Krećem od stanice ispred Muzeja suvremene umjetnosti u 10 sati, a vas mogu pokupiti na bilo kojoj stanici na Slavonskoj aveniji prema istoku. Ne zaboravite ponijeti neku glazbu!”

5. Popunite svoj profil!

Zamislite da ste putnik i da ulazite u tuđi automobil! Naravno da želite saznati što više informacija o vozaču. Tako i ostali putnici žele saznati tko ste i s kojim će automobilom putovati. Svakako navedi što više informacija o sebi u biografiji i dodajte sliku sebe i svog automobila. Možete snimiti fotografiju putem mobilne aplikacije

6. Reagirajte brzo!

Svatko voli primiti brzi odgovor! Redovito odgovarajte na poruke i pozive od putnika kako bi oni bili sretni i isplanirali putovanje na vrijeme. Ukoliko koristite mobilnu aplikaciju, bit ćete još brži! Preuzmite BlaBlaCar aplikaciju za mobilne uređaje.

   

Dan BlaBlaCar putovanja


Top savjet: Sretni putnici ostavit će vam bolje ocjene, što znači da ćete prikupiti više putnika sljedeći put!

7. Javite se putnicima

Na dan putovanja pošaljite svojim putnicima kratku poruku ili ih nazovite da znaju da ste krenuli i da želite još jednom potvrditi gdje se točno nalazite s njima. Telefonski broj svakog putnika možete vidjeti iznad poruke u rezervaciji koju vam je poslao.

8. Pazite na svoje putnike

Putnici vole udobno putovati. Pobrinite se da je automobil čist, redovito radite pauze tijekom putovanja i vozite sigurno! Ako imate manji auto, predlažemo da se odlučite za opciju od maksimalno dva putnika na stražnjem sjedalu.

privući putnike

9. Budite točni

Vaši putnici računat će na vas na mjestu polaska na put. Ako se nešto neočekivano dogodilo te morate odgoditi putovanje, obavijestite putnike!

Nakon BlaBlaCar prijevoza

1. Ostavite ocjenu

Kad putovanje završi, neka putnici znaju što mislite o njima. Većina putnika koja primi ocjenu će ocjeniti vas  zauzvrat. Ne zaboravite – što su boljevaše ocjene, to je vjerojatnije da će putnici odabrati upravo vas za dijeljenje prijevoza u budućnosti!

privući putnike

Ponudi slobodna mjesta

Pronađi prijevoz

Find out more about

Savjeti za putovanja

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride