Dijeljenje prijevoza putem Facebook grupa? BlaBlaCar je pouzdaniji!

Dijeljenje prijevoza putem Facebook grupa? BlaBlaCar je pouzdaniji!

Tko vam jamči povjerenje?

Društvena mreža Facebook nam je neizmjerno olakšala život, a pritom ne mislimo samo na popularno zavirivanje u tuđe profile. Facebook je alat putem kojeg svakodnevno primamo informacije iz cijelog svijeta, ali i izvor različitih korisnih funkcija koje nam pomažu pri olakšanoj komunikaciji te savladavanju novih mogućnosti.

Neke od spomenutih funkcija predstavljaju i Facebook grupe, koje se često koriste kao pomoć u organiziranju dijeljenja prijevoza pa tako ljudi često traže suputnike kada posjećuju svoj rodni grad, idu na izlet ili na neku drugu destinaciju.

Pritom ne razmišljaju da mogu naići na razne probleme jer … Tko jamči pouzdanost? Ovo je osjetljiva tema na koju vozači ponekad zaborave. Sigurnost je u Facebook grupama upitna jer njima često loše upravljaju: svakodnevno se učlanjuje veliki broj korisnika, ne provjerava se tko je član te se na kraju postiže članstvo od više tisuća korisnika. To znači da svi oni imaju pristup nekim podacima s vašeg profila što je pomalo zabrinjavajuće. Osobito ako, u nedostatku drugog, praktičnijeg načina da se dogovorite sa suputnicima, uz ponudu ostavite i broj telefona.

Kako bi se to izbjeglo, odnosno kako biste zadržali privatnost prilikom dijeljenja prijevoza s ljudima koje ne poznajete, mi smo osmislili platformu koja se temelji na sigurnosti i povjerenju – BlaBlaCar.
Kao aplikacija koja se temelji na sigurnosti i povjerenju, mi brinemo o provjeri svakog profila koji se aktivira na BlaBlaCar platformi. Kad kažemo mi, tu ne mislimo samo na korisničku službu i pozadinu dijeljenja prijevoza, već i na same članovi koji čine našu BlaBlaCar zajednicu.

BlaBlaCar

Kako to postižemo? U Blablacaru stvaramo pouzdano okruženje na dva načina:

1. Naš međunarodni tim verificira, provjerava i pazi na niz podataka o identitetima korisnika na njihovim profilima 24 sata dnevno svih 7 dana u tjednu ( fotografiju korisnika, fotografiju vozila, broj mobitela, email adresu, povezanost s Facebook i LinkedIn profilom itd.).

2. Članovi koji dijele prijevoz, bilo da su putnici ili vozači, ocjenjuju se međusobno te tako grade status u zajednici. Što više ocjena članovi imaju, veća je šansa da će ostali s njima bez problema dijeliti prijevoz.

S druge strane, putem BlaBlaCara prijevoz danas dijeli oko 40 milijuna korisnika iz 22 zemlje što samo dokazuje koliko je ovakva zajednica sigurnija od potpuno nepoznatih članova u Facebook grupama. Neki od njih prijevoz dijele upravo sada dok čitate ovaj članak. :)

Ako razmišljate o putovanju, sada znate kako možete odabrati mirnu vožnju gdje obostranu korist imaju obje strane:

Vozači koji štede i do 75% na troškovima putovanja

Putnici koji štede i do 45% u odnosu na druge oblike prijevoza

Ponudi slobodna mjesta

Pronađi prijevoz

Više informacija možete saznati klikom na https://www.blablacar.hr/cesta-pitanja

Find out more about

Povjerenje

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride