Čuvamo okoliš zajedno s vama!

Čuvamo okoliš zajedno s vama!

Koristimo priliku da podsjetimo koliko mi u BlaBlaCaru, zajedno s vama, dopirnosimo globalnim naporima za smanjenjem emisije stakleničkih plinova i očuvanju planeta.

Globalna konferencija o klimi, COP21 koja se od 29. studenog do 11. prosinca održava u Parizu okupit će svjetske moćnike i stručnjake kako bi zajednički pronašli način da globalno zatopljenje zadrže na manje od dva stupnja Celzijusa.

Koristimo priliku da podsjetimo koliko mi u BlaBlaCaru, zajedno s vama, dopirnosimo globalnim naporima za smanjenjem emisije stakleničkih plinova i očuvanju planeta.

Očuvanje okoliš

Popunjavamo prazna mjesta

Spajajući one koji trebaju prijevoz s vozačima koji putuju u istom smjeru popunjavamo milijune praznih mjesta u automobilima diljem svijeta. Prosječna popunjenost automobila u Europi je 1,7 osoba u autu, na BlaBlaCaru se u svakom automobilu vozi prosječno 2,8 ljudi.

Kad dijeliš prijevoz, ti izravno pomažeš da se smanji emisija CO2. Samo u posljednje dvije godine, naši članovi diljem svijeta uštedjeli su 500.000 tona goriva što je jednako količini koja se potroši za osvjetljavanje Los Angelesa u cijeloj jednoj godini! U istom razdoblju, sprječili ste emisiju 1 milijuna tona CO2, što je jednako emisiji tijekom 400.000 povratnih letova od Pariza do New Yorka.

Očuvanje šuma

Partneri smo PurProjecta kako bismo zajedno s njima sačuvali peruansku Amazonu te šumovite dijelove Afrike i Azije. Dosad smo očuvali više od 30 milijuna kvadratnih metara šume u Peruu i posadili više od tisuću drveća diljem tri kontinenta.

Činimo prijevoz boljim

Kad dijeliš prijevoz, to nije dobro samo za okoliš. Stvaramo i druge prednosti, poput alternativnog načina prijevoza, spajamo ljude i omogućavamo više društvenih interakcija u stvarnom životu. Čak 97% vas reklo nam je da im je iskustvo dijeljenja prijevoza ugodno. Vi nam pomažete da prijevoz učinimo boljim.

Hvala

Sljedeći put kad dijeliš prijevoz na BlaBlaCaru, sjeti se da doprinosiš stvarnoj, bitnoj promjeni na bolje. Svi vi zajedno, naša BlaBlaCar zajednica, doprinosite pozitivno za čišći okoliš, stoga – hvala vam!

Find out more about

Okoliš

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride