Najbolji adventski sajmovi u Hrvatskoj i okolici

Najbolji adventski sajmovi u Hrvatskoj i okolici

Odabrali smo za vas šest najčarobnijih adventskih sajmova u blizini

Sezona blagdana već je pokucala na vrata te nas magična atmosfera u gradskim jezgrama mami van! Željeli biste otputovati na neko lijepo mjesto i uživati u blagdanskoj atmosferi, prigodno okićenom ambijentu i raznolikoj adventskoj ponudi ali niste sigurni koji grad izabrati? Ponuda je iz godine u godinu sve bogatija, dobre hrane i zabave nikad ne manjka, a 2016. će nadmašiti sve prijašnje godine diljem Europe!

Priprema, pozor … za vas smo pripremili top listu naljepših šest adventskih sjamova! ;)

Najbolji hrvatski adventski sajmovi

Zagrebačka čarolija, Zagreb

26.11.2016. – 08.01.2017., 12-23 radnim danom te 10-23 vikendom

advent_u_Zagrebu

Ove godine program je još bogatiji! Osim paljenja lampica na Zrinjevcu, klizališta na Tomislavcu, Fuliranja i božićne manifestacije na Europskom trgu gdje uvijek možete počastiti svoje nepce i slušati raznu muziku, novost je modni advent koji će okupiti zaljubljenike u modu u Oktogonu. Posjetitelje sklone dobrom dizajnu sigurno će privući okićena Martićeva ulica uz zanimljivu ponudu Dizajn distrikta. Advent u tunelu koji spaja Mesničku i Radićevu po prvi puta će predstaviti božićne koncerte i interesantnu tematsku šetnju kojom će se vaši mališani posebno oduševiti.

TOP SAVJET: Gornji grad će po prvi puta, nakon već popularne ljetne manifestacije, iznenaditi okićenim Dvorištima u božićnom ugođaju.

Trg pet bunara, Zadar

02.12.2016. – 06.01.2017., od 10 do ponoći

Advent_Zadar

Drugu godinu za redom čarolija započinje na Trgu pet bunara, a okuplja brojne zmajare, žonglere, svirače, bubnjare Vibrice, razne pjevače i Djedove Božićnjake koji će otrčati svoju tradicionalnu utrku. Uz zvukove poznatih orgulja, neće nedostajati pravog blagdanskog ugođaja uz domaće specijalitete zadarskih trgovaca i ugostitelja. U posebno dizajniranim kućicama moći će se probati kobasice, fritule, palačinke, riba, kuhano vino, rakija, ali i razne slastice autentične za zadarsko područje kroz manifestaciju “Naši mali gušti”.

TOP SAVJET: Advent u Zadru obogaćen je i specijalnim efektima božićnog laser showa

Advent u Tvrđi, Osijek

25.11.2016. – 01.01.2017., radnim danom od 16 do 22, petkom od 16 do 23, subotom od 16 do ponoći

advent_Osijek

Prava magija odvija se u staroj gradskoj jezgri gdje je podignut božićni gradić po uzoru na prave srednjoeuropske sajmove. Osim kobasica, slastica, kuhanog vina i nezaobilaznog čaja s rumom posjetitelji će moći uživati u prigosnim specijalitetima uz razne koncerte. Za ljubitelje vina obavezno preporučujemo blagdanski Festival vina Wine Os, a za ljubitelje dobre glazbe tu je Tamburaški advent uz večeri deset tamburaških sastava.

TOP SAVJET: Ne propustite božićnu bajku u osječkom tramvaju ukrašenu s 30 000 lampica, a uz doživljaj virtualne stvarnosti možete na par minuta postati vozači tramvaja

Ponudi slobodna mjesta

Pronađi prijevoz

Najbolji europski adventski sajmovi u okolici

Trg Vörösmarty, Budimpešta

11.11.2016. – 02.01.2017., od 10 do ponoći

Advent_u_Budimpešti

Božićni sajam na Trgu Vörösmarty koji se nalazi u blizini Lančanog mosta najzanimljiviji je svim gurmanima jer nudi obilje mađarskih specijaliteta čiji miris možete osjetiti i do okolnih ulica. Kobasice, langošice, gulaš, savijače i razna mesna jela, ponuda je koja se ne zaobilazi. S obzirom da je vjetar u Budimpešti zimi jako hladan, uvijek se možete ugrijati kuhanim vinom ili punčom uz pogled na zanimljivo oslikano pročelje kavane Gerbeaud, kao i veliki adventski vijenac na sredini trga. Nekoliko metara dalje nalazi se Bazilika Sv. Stjepana koju okružuje čarobni božićni sajam. Spektakularna rasvjeta koja dolazi s Bazilike, kao i brojne projekcije na njenom pročelju, čine ovaj sajam specifičnim.

TOP SAVJET: Okupajte se u vrućim termalnih toplicama od kojih najpoznatije božićno kupanje nude Szechenyi Baths ili Lukacs Baths uz božićni muzički party

Božićna sela, Beč

11.11. 2016. – 01.01.2017, 10-21

Advent_u_Beču

Austrijski božićni sajmovi su posebno omiljeni kod Hrvata, a bečki adventski sajam svake godine privuče više od 3 milijuna posjetitelja. Ono što ga čini posebnim su mnogi sajmovi koji se odvijaju na više lokacija po cijelom gradu, ali poznata “Adventska čarolija u Beču”, danas pod nazivom “Bečki božićni san”, ispred Gradske vjiećnice je onaj najpoznatiji i najinteresantniji adventski sajam za djecu. Međunarodna adventska glazba se ove godine može poslušati od 25. studenog pa sve do Božića gdje će nastupati razni zborovi iz cijeloj svijeta. Zabave i austrijskih specijaliteta neće nedostajati i na božićnom i novogodišnjem sajmu kod dvorca Schönbrunn, a Božićna sela kod dvorca Belvedere, kod stare Opće bolnice, na Trgu Marije Terezije i na trgu Am Hof oduševit će vas svojim scenskim prikazima i neodoljivim skulpturama uz miris kuhanog vina, punča i vruće čokolade.

TOP SAVJET: Sva čar bečkog Božića vidljiva je iz visina ukoliko ste dovoljno hrabri provozati se na Prateru

Hlavné námestie, Bratislava

18.11.2016. – 22.12.2016., 12-23.

Advent_u_Bratislavi

Prigodno okićeni grad i mješavina raznih mirisa raznih specijaliteta oduševit će one koji vole advent provesti u manjim gradovima i “domaćoj atmosferi”. U Bratislavi se nakon šetnje jednim od tri središnja trga zabava uvijek preseli u jedan od brojnih pubova u kojima se pjevaju pjesme, grije uz punč i zabavlja u upoznavanju novih ljudi. Glavni, Franjevački ili Hviezdoslavov trg nude uobičajene gastronomske ponude, ali i nastupe brojnih glazbenika, od zborova do rock glazbenika koji sviraju razne obrade. Od domaćih specijaliteta obavezno treba probati Cigánsku pečienku, svinjetinu ili piletinu “na ciganski”, a nakon njih je neizbježna lokša, odnosno palačinka od krumpira. 

TOP SAVJET: Ugrijte se uz domaću medovinu, vino od meda na koje su Slovaci veoma ponosni

Infografika najboljih adventskih sajmova

Infografika najboljih adventskih sajmova

BlaBlaCar te može odvesti tamo!

Ponudi slobodna mjesta

Pronađi prijevoz

Find out more about

Destinacije

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride