Pravila o kolačićima

Uvjeti Korištenja | Politika privatnosti | Pravila o kolačićima | Prava putnika u autobusu | Opći uvjeti prodaje usluga prijevoza | Odredbe i uvjeti za status Super Driver

Tvrtka Comuto SA („BlaBlaCar“, „mi“, „nas“, „nama“ ili „naš“) upotrebljava kolačiće i slične tehnologije praćenja na našem web-mjestu i u mobilnim aplikacijama (pojedinačno „platforma“ ili zajedno „platforme“). U ovim se pravilima („Pravilima o kolačićima“) navodi više informacija u vezi s navedenim tehnologijama i mogućnostima odabira koje su ti dostupne.

1. Što je „kolačić“, a što su „slične tehnologije praćenja“?

„Kolačić“ je mala tekstna datoteka posjećenih web-mjesta koju tvoji web-preglednici pohranjuju i/ili čitaju na tvrdom disku uređaja kojim se koristiš (npr. stolno računalo, prijenosno računalo ili pametni telefon). Uz kolačiće BlaBlaCar također upotrebljava slične tehnologije za praćenje, uključujući „piksel“, „skripte za praćenje“ ili „pakete za razvojne programere“ (poznate kao SDK). To su male prozirne slikovne datoteke ili kodne linije koje se nalaze na našem web-mjestu, u porukama e-pošte i mobilnim aplikacijama te bilježe tvoju interakciju s njima. Sve te tehnologije praćenja u ovim se Pravilima o kolačićima nazivaju „kolačićima“.

2. Tko postavlja kolačiće na naše platforme?

Kolačiće na našim platformama postavljamo ili mi (tzv. „kolačići prve strane“) ili naši partneri (tzv. „kolačići treće strane“).

Popis naših partnera i odgovarajuća pravila o zaštiti privatnosti za kolačiće treće strane nalaze se u postavkama kolačića, koje će ti se prikazati u natpisu prilikom prvog posjeta našim platformama, u podnožju našeg web-mjesta i u postavkama tvog korisničkog računa.

3. Koje su različite vrste kolačića i kako se upotrebljavaju na našim platformama?

Na našim se platformama upotrebljavaju sljedeće vrste kolačića:

  • Osnovni kolačići:

Ovi ti kolačići pomažu da se jednostavno krećeš kroz BlaBlaCar i koristiš osnovne funkcionalnosti kao što su prijava i rezervacija prijevoza. Koriste se i kako bi spriječili moguće sigurnosne rizike. Ovi su kolačići ključni za funkcioniranje BlaBlaCara i ne mogu se isključiti.

  • Kolačići izvedbe:

Ovi nam kolačići pomažu ustanoviti koje se stranice posjećuju najviše i najmanje i koji je sadržaj najkorisniji našim korisnicima. Oni nam pomažu poboljšati rad BlaBlaCara jer tako možemo osigurati da, na primjer, korisnici jednostavno nađu ono što traže. Ove kolačiće mogu postaviti i naši partneri za analitike. Ne prihvatiš li ove kolačiće, ni mi ni naši partneri nećemo znati da se dogodio tvoj posjet BlaBlaCaru.

  • Marketinški i ciljani kolačići:

Ovi nam kolačići govore kad si posjetio našu platformu, koje si stranice gledao i na koje poveznice kliknuo. Koriste se kako bi ti pokazali oglase koji su relevantniji za tvoje interese i pomažu nam mjeriti učinkovitost naših oglašivačkih kampanja. Ove kolačiće možemo postaviti mi ili naši oglašivački partneri. Ne prihvatiš li ove kolačiće, prikazani oglasi manje će se odnositi na tebe.

4. Kako možeš odlučiti o tome koji se kolačići upotrebljavaju?

Kad prvi put posjetiš naše platforme, prikazujemo ti natpis o kolačićima. Tamo možeš pronaći više informacija o kolačićima i odlučiti želiš li prihvatiti kolačiće izvedbe te marketinške i ciljane kolačiće.

Napominjemo da je tvoj izbor povezan s uređajem i odgovarajućim web-preglednikom kojim se koristiš. Ako upotrebljavaš više uređaja ili web-preglednika, možeš odabrati različite postavke.

Također se u bilo kojem trenutku možeš predomisliti i kasnije prilagoditi postavke kolačića. Jednostavno idi na postavke kolačića koje se prikazuju u podnožju našeg web-mjesta ili u postavkama tvog korisničkog računa.

5. Ažuriranja naših pravila o kolačićima

Kad promijenimo način na koji upotrebljavamo kolačiće na našim platformama, ažurirat ćemo ova pravila o kolačićima i prikazati datum zadnjeg ažuriranja. Ako si registrirani član na našim platformama, obratit ćemo ti se i obavijestiti te o tim promjenama.

Ova pravila o kolačićima posljednji su put ažurirana 1. travnja 2021. godine.

6. Kome se možeš obratiti u slučaju dodatnih pitanja?

Ako imaš pitanja u vezi s našim Pravilima o kolačićima, slobodno nam se obrati e-poštom na [email protected].

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride